Veluwetrofee

Onderwerp:   Veluwe Cup Reglement

Reglement voor luchtgeweer en luchtpistool

 1. De Veluwe Trofee wordt georganiseerd door de s.v De Valk uit Elspeet, s.v. Soranus uit Wekerom en Berkelschutters uit Borculo.
 2. Er wordt geschoten volgens het wedstrijdreglement van de organiserende vereniging.
 3. Alleen de uitslagen van deze 3 wedstrijden worden gebruikt voor de Veluwe Trofee.
 4. De puntentelling gaat uit van het gemiddelde waarin de luchtgeweer/pistool schutter is geklasseerd. De schutter kan hierdoor plus en min punten halen.
 5. De uitslag van de junioren worden na 3 wedstrijden bij elkaar opgeteld en de eerste 3 Junioren in elke categorie worden persoonlijk uitgenodigd voor de eindronde.
 6. Veluwe Trofee, LG en LP in de H, A, B, Veteranen, Dames en Junioren staand.
 7. De Wisseltrofee mag worden behouden als men hem drie keer achter elkaar, of vijf maal in totaal heeft gewonnen.
 8. De organiserende verenigingen zijn vrij om andere klassen en/of onderdelen toe te voegen maar tellen niet mee voor de Veluwe Trofee.
 9. Juniorschutters, die willen deelnemen aan juniorencompetitie dienen dit vooraf aan te geven en zijn verplicht dit in combinatie te schieten met de Veluwe Trofee wedstrijd. Waarbij dan de juniorencompetitie gratis is.
 10. Wordt een schutter tijdens het seizoen (her)geklasseerd dan worden de winstpunten her berekend, zowel naar boven als beneden.
 11. De deelnemers die zich plaatsen voor de voorronde schieten deze in de KNSA klassering en niet meer in de junioren, veteranen of dames klasse.
 12. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdcommissie van de Veluwe-Trofee.

De puntentelling is als volgt opgebouwd
Luchtgeweer: H. kl. 8,2 gem., A. kl. 7,6, B. kl. 7,0 gem.
Veteranen H, 7,5, A, 7,0, B, 6,7, C, 6,5 gem. en Dames klasse H, 7,8, A, 7,4.
Bij de junioren worden de 3 wedstrijden bij elkaar opgeteld
Voorbeeld L.G./L.P.: Een B klasse schutter L.G. heeft een gemiddelde nodig voor de Veluwe Trofee van 420 punten (60 schoten). Als deze schutter bij de s.v. De Valk 492 punten haalt levert dit 72 winstpunten op, schiet deze schutter bij s.v Soranus 502 punten dan heeft deze schutter 61 winstpunten en bij s.v. De Berkelschutters 487 punten dan levert dit 67 plus punten op. Zijn totaal is dan 72+61+67=200 winstpunten.

Hoe kom ik in de eindronde op het onderdeel luchtgeweer/pistool:
Na 3 wedstrijden wordt de eindstand opgemaakt, en de eerste 3 schutters per klasse met de meeste pluspunten worden hier persoonlijk voor uitgenodigd. De deelnemers in de eindronde nemen deel in hun K.N.S.A. klassering, dus niet in de veteranen of dames klasse. Bij gelijke stand is de uitslag van de Berkelschutters doorslaggevend. Deze eindronde is gratis.

Hoe kom ik in de finale op het onderdeel luchtgeweer/pistool:
De eindronde gaat over 40 schoten. Na deze 40 schoten gaan de eerste 8 schutters over alle klassen met de meeste winstpunten over naar de finale. Bij gelijke stand gaat de schutter met de meeste punten/winstpunten over alle drie wedstrijden door naar de finale.

Voor meer informatie over de Veluwetrofee kunt u contact op nemen met de contact personen van de organiserende vereniging:
Inschrijfadres wedstrijden Veluwe-trofee via: www.baanplanner.eu

Contactpersonen :
s.v. De Valk: Andre ten Voorde 06-23187990
s.v. Soranus: Robert van Amerongen 06-114975024
s.v. De Berkelschutters: Sharon Dekker 06-23596058

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *